De beste dating apps van 2024 op een rijtje. (2024)

Ben je op zoek naar de ware liefde? Dan is het handig om te weten wat de beste dating apps zijn. Speciaal voor jou hebben we de beste dating apps voor je op een rijtje gezet. Zo weet je meteen wat de beste dating apps van Nederland zijn en kan de zoektocht naar jouw ultieme liefde beginnen. Kun je niet wachten? Lees snel verder!

De beste dating apps van 2024

Als we het over de beste dating apps hebben, dan moeten we het ook hebben over de verschillen tussen die apps. Natuurlijk bespreken we de populaire dating apps in Nederland, maar ook degene die voor een specifieke doelgroep bedoeld zijn. We vertellen je wat de beste gratis dating apps zijn en de beste waarvoor je moet betalen. Daarnaast bespreken we ook de telefoons waarmee je de allermooiste foto’s maakt voor op je datingprofiel. Handig toch?

Tinder

Tinder is één van de populairste dating apps in Nederland. En dat is niet zo gek. Zelfs op de meest simpele smartphone swipe je vrolijk naar links of naar rechts. Op de app staan veel singles uit jouw regio. Vind je degene in beeld niks, dan swipe je naar links. Lijkt je diegene wel leuk, dan swipe je naar rechts. En als diegene dat ook doet bij jou, heb je een match en kan het flirten beginnen. Tinder is in principe gratis maar wil je gebruik maken van de vele extra functies dan zijn er betaalde opties. Ga je binnenkort naar een andere stad? Pas je locatie alvast aan en swipe tussen singles die daar op je zitten te wachten. Of koop een Super Like om extra aandacht van iemand te trekken.

Happn

Happn is ook gratis en werkt op basis van je locatie. Je krijgt alleen mensen te zien die bij je in de buurt zijn geweest. En dat werkt ook in het buitenland. Je wordt aan mogelijke crushes gekoppeld en net als bij Tinder geef je diegene een like. Heb je een match, dan kun je meteen contact leggen. Met een (betaalde) Flash Note kun je al een bericht sturen vóór een match. En gebruik je een Boost, dan val je meer op bij andere vrijgezellen.

Lexa

Op nummer drie van de beste dating apps staat Lexa. Deze app is er voor diegene die het wat serieuzer aan willen pakken. Je vindt er minder nepprofielen als op andere apps en sites. De app koppelt je aan mensen met de interesses, het uiterlijk en de persoonlijkheid die jij zoekt. Op speciale Lexa events ontmoet je je potentiële partner. Je maakt gratis een profiel aan maar om de app goed te laten werken heb je een betaald account nodig.

Bumble

Bumble hoort ook thuis in het rijtje beste dating apps in Nederland. Veeg je allebei naar rechts, dan heb je een match. Is de match heterosexueel, dan moet de vrouw de eerste stap zetten met een bericht. Bij gelijke genders mag je allebei als eerste. Op donderdagavond kun je één uur lang speeddaten. Anders dan bijvoorbeeld bij Tinder, kun je bij Bumble niet eeuwig swipen. Zo ben je vanzelf iets selectiever met je matches! Wel zijn er premium profielen waarmee je dat wel kunt. Maar daar betaal je dan voor. Niet persé op zoek naar liefde? Met Bumble kun je ook je vriendenkring uitbreiden.

Fruitz

Deze app werkt met…fruit. Als in: emoji’s. Waar je ook voor in de markt bent, met emoji’s als een perzik, een watermeloen of druiven geef je precies aan wat je intenties zijn. En ben je op zoek naar de ware liefde, dan geef je dat aan met een kersen emoji. Zie je iemand met dezelfde emoji die je leuk lijkt? Swipe naar rechts en als je een match hebt kan het chatten beginnen.

Breeze

Komt het in je chatgesprekken nooit tot een date, dan is Breeze misschien wat voor jou. Deze app slaat het chatten over. Heb je een match dan krijg je meteen de datumplanner te zien en heb je meteen je eerste echte date!

Grindr

Natuurlijk mag Grindr niet ontbreken in ons lijstje van beste dating apps. Het is dé dating app voor de LHBTQ community. Dat voorkomt onnodig zoeken. Heb je een match met iemand bij je in de buurt, dan kun je je locatie delen en meteen wat afspreken, bij jou, of bij een leuk tentje in de omgeving.

Feeld

Feeld is er voor de meer avontuurlijke vrijgezellen en koppels. Geef je voorkeuren en fantasieën aan en op basis daarvan kunnen anderen met je matchen. Of jij met hen natuurlijk. De app is er met name voor polyamoreuze stellen, biseksuele singles en alle andere ruimdenkende mensen.

Muzz

Deze dating app richt zich volledig op moslims die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De app is veilig. Zo moet je bij het maken van je profiel een selfie uploaden om zo te bewijzen dat jij echt jij bent. En tijdens het zoeken kun je een bijnaam gebruiken en je foto’s verborgen houden. Tijdens het chatten kun je spraakmemo’s sturen en videobellen zonder je telefoonnummer te hoeven geven. Dat voelt wel zo comfortabel!

Hinge

Last but not least in dit rijtje beste dating apps is Hinge. In deze app kun je naast foto’s en een stukje tekst in je profiel ook anekdotes of spraakmemo’s kwijt. Je kunt echt jezelf laten zien en kun je makkelijker reageren op delen uit een profiel die je opvallen of aanspreken. En zo heb je sneller een gespreksonderwerp. Deze app zegt zelf dat ie ontworpen is om te worden verwijderd. Dus bijna gegarandeerd een match for heaven!

Zo, qua beste dating apps zit het wel goed. Naast de beste dating apps hebben we ook andere onmisbare en handige apps voor je op een rijtje gezet.

De beste datingsites van 2024

Naast de beste dating apps hebben we ook een lijstje met de beste datingsites, die je bijvoorbeeld op een wat groter formaat op je tablet kunt bekijken. Daarmee krijg je soms toch een net wat beter beeld. De sites zijn over het algemeen wat meer voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Lexa

Lexa kwam al voor in ons lijstje met beste dating apps, maar het is ook één van de beste dating websites. Met 80.000 wekelijks actieve gebruikers is Lexa de grootste. En ze matchen al 20 jaar singles! De website is gratis maar biedt ook betaalde diensten aan. De website werkt naadloos met de gratis app.

E-Matching

E-Matching zet zich in de markt als één van de beste datingsites voor hoger opgeleiden. Alhoewel je gratis een profiel kunt aanmaken, is een premium profiel wel handig als je zelf als eerste contact wil leggen met andere singles. Daarnaast krijg je met een betaald profiel ook de mogelijkheid om advies te krijgen van een dating coach.

Parship

Ook Parship is één van de beste online dating sites. En ook bij Parship ligt het gemiddelde opleidingsniveau vrij hoog (meer dan 50% academisch). Deze site is perfect voor mensen met weinig tijd en/of met weinig ervaring met dating apps en sites. De gratis diensten zijn zeer uitgebreid, met onder andere een online test evaluatie van je persoonlijkheid. Verder biedt de site een premium abonnement en is er een app voor je telefoon.

Met welke telefoons swipe je het beste naar jouw liefde

We kunnen ons voorstellen dat je niet kunt wachten om één van de beste dating apps of beste dating sites uit te checken. En swipen doe je natuurlijk met de beste telefoons. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het vlaggenschip van Apple, de iPhone 15. Of als je liever swipet op een Android model, kun je kiezen voor die van Samsung, de Galaxy S24.

Maar waar je ook voor kiest, we weten bijna zeker dat jouw ware liefde op één van deze dating apps op je zit te wachten. Kijk snel welke telefoon het beste bij je past en dan wensen we je heel veel succes met je zoektocht!

De beste dating apps van 2024 op een rijtje. (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 6227

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.